×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima: pas op voor de muizen!

Koningin adviseert om spaargeld op de bank te bewaren

Máxima: pas op voor de muizen!

Spaargeld moet niet thuis worden bewaard, maar op de bank. Dat vertelde koningin Máxima woensdagmorgen tijdens een symposium van Wijzer in geldzaken over het motiveren tot verantwoord financieel gedrag. Ze had voor haar toespraak een aantal posters meegenomen uit India. Daarop stonden voorbeelden over verstandige besteding van geld en sparen.


"Niet thuis, want dan kunnen de muizen het opeten. Dat gebeurt in India", aldus de koningin. "Ook is er kans op diefstal", voegde ze eraan toe, maar nog gevaarlijker misschien, "dan kan je man erbij", zo leerden Indiase vrouwen. En die man zou het geld maar verbrassen.

Met goede financiële vaardigheden hebben mensen meer greep op hun persoonlijke ontwikkeling en kunnen ze financiële tegenslagen beter opvangen. "Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn", aldus minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) die na Máxima het woord voerde. "Denk aan een buffer, kijk verder vooruit."

Volgens de koningin vertonen mensen meer kuddegedrag dan ze zelf menen. "We zijn minder rationeel dan we denken. Gewoonten en tradities zijn leidend", aldus Máxima. Het beïnvloeden van gedrag is daarom niet eenvoudig. "Financiële educatie is belangrijk", meent ze. "Als je jong leert met geld om te gaan, dan heb je er je hele leven plezier van", zei Dijsselbloem.

Foto: BuzzR
01 oktober 2014 - 11:11 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties