×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mabel strijdt voor meisjesrechten

Prinses leidt openingspanel tijdens top in Londen

Mabel strijdt voor meisjesrechten

Prinses Mabel heeft dinsdagmorgen in Londen het openingspanel geleid bij de door Groot-Brittannië en Unicef bijeengeroepen ‘Meisjes top’. Daar wordt besproken hoe binnen één generatie wereldwijd een einde kan worden gemaakt aan kindhuwelijken en genitale verminking van meisjes en vrouwen.


Prinses Mabel voert actie tegen kindhuwelijken met ‘Girls Not Brides’, waarin inmiddels 358 organisaties uit 63 landen participeren. Een kindhuwelijk - soms al op 8-jarige leeftijd - ontneemt een meisje alle toekomstkansen, en brengt haar gezondheid in gevaar omdat ze op veel te jonge leeftijd zwanger wordt.

De regering van Niger bekende op de conferentie dat 76 procent van de meisjes in dat Afrikaanse land voor hun 18e trouwen. Dat is naast traditie vooral een veiligheidsmaatregel. Zo wordt ongehuwd moederschap voorkomen. Niger dacht met het verhogen van de leerplicht tot 16 jaar het gebruik te kunnen terugdringen. Premier Hasina Wajed van Bangladesh deed soortgelijke toezeggingen om kindhuwelijken in haar land te voorkomen.

Mabel besteedde de afgelopen dagen op Twitter al aandacht aan de ‘Girls Summit’, waaraan namens Nederland onder anderen minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking deelneemt. Mabel plaatste ook een foto van zichzelf met twee ‘vastbesloten’ jonge vrouwen uit Pakistan en Malawi in het kader van de topconferentie.

Foto: Twitter: MabelvanOranje
22 juli 2014 - 14:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties