×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima komt met regen in Mumbai

Koningin in India als vertegenwoordiger VN

Máxima komt met regen in Mumbai

Koningin Máxima heeft Mumbai woensdag na een maand van droogte de eerste moessonregens bezorgd. "Zoals we vanmorgen al zeiden, heb ik de regen gebracht”, begon de koningin haar toespraak bij de Reserve Bank of India, de centrale bank waar ze als speciaal vertegenwoordiger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon te gast was.


Máxima hoopte dat de komst van regen ook een goed teken was voor inclusieve financiering. Dat houdt in dat alle huishoudens toegang hebben tot financiële diensten, van verzekeringen tot bank- en spaarrekeningen. "Hoe kunnen we al die huishoudens en bedrijfjes bereiken die nog geen toegang hebben of die zich de geboden diensten niet kunnen veroorloven”, vroeg de koningin zich af.

India heeft al een goede bankinfrastructuur, veel technische kennis en progressieve regelgeving, maar nu moeten de lagere en middeninkomens ook worden bereikt, stelde Máxima. Eén goede stap was al gezet door nog maar één bewijs te vragen van de woonplek, waardoor de miljoenen migranten in tijdelijke verblijfplaatsen opeens toegang hebben tot financiële diensten. "Om geld naar huis te sturen, een veilige plaats om te sparen, voor een verzekering”, aldus Máxima. Ze stipte in haar toespraak ook de noodzaak aan van financieel onderwijs, dat in Nederland net zo goed nodig is als in India. Dat diensten beschikbaar zijn is niet genoeg, mensen moeten ze ook weten te gebruiken. "Onderwijs is een sleutel.”

De koningin, die sinds zondag in India verblijft en woensdagnacht terugvliegt naar Nederland, had eerder in de week in Delhi indruk gemaakt tijdens een werkbezoek aan een herhuisvestigingsproject waar gezuiverd water via een ATM als drinkwater te koop is. Dat ze deze achterstandswijk bezocht was opvallend, dat ze het water ook dronk, wekte bewondering, zo meldde de krant The Hindu.

Foto: BuzzR
02 juli 2014 - 14:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties