×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Ariane leert skiën met vallen en opstaan

Fotosessie met groot koninklijk gezelschap

Ariane leert skiën met vallen en opstaan

Skiën leer je met vallen en opstaan. Dat leerde prinses Ariane maandagmorgen in Oberlech nog eens op pijnlijke wijze toen ze uit de sleeplift viel. Moeder koningin Máxima kwam zo snel als haar ski's dat toestonden naar boven lopen, terwijl ook de skileraar en beveiligers te hulp schoten. Vallen is nooit leuk, maar vallen in het zicht van tientallen fotografen en cameraploegen is dat nog minder.


De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden zin om te skiën en toonden met de ski's eenmaal ondergebonden weinig geduld voor de netjes achter een afrastering opgestelde media. "Nee, Amalia, even wachten tot iedereen boven is", moest koning Willem-Alexander zijn oudste dochter een paar keer vermanen. Amalia probeerde stiekem al wat metertjes te pakken, maar haar vader hield haar scherp in de gaten.

Amalia kon natuurlijk als excuus aanvoeren dat het gezelschap nu ook wel erg groot was, met 8 kinderen en 4 volwassenen die om beurten een korte afdaling maakten een daarna allemaal weer met het liftje naar boven moesten. Vorig jaar ontbraken de dochters van Mabel en Friso en deed ook prins Constantijn met zijn gezin niet mee aan de fotosessie.

Een sliert zusjes

Amalia was ook niet echt te porren om in een een slangetje naar beneden te gaan. "Een leuk idee", vond prinses Mabel, die zelf niet skiede, en ook Willem-Alexander was warm pleitbezorger. "De kleinste eerst", stelde hij voor, maar die boodschap was aan Amalia (10) niet besteed. Zij nam het voortouw en ging op kop, een sliert zusjes, nichtjes en het enige neefje Claus achter zich latend. Tot hilariteit van hun ouders, die daarna lieten zien hoe het wel moest.

De weergoden, die zich in de bergen vaak van hun meest wispelturige kant laten zien, werkten mee aan de fotosessie. Het dikke wolkendek dat de bergen bedekte, verdween kort voor aankomst van het koninklijk gezelschap en na een half uurtje brak ook de zon door. "Het was me een genoegen", besloot prins Constantijn het treffen, daarmee aangevend dat het gezien het mooie weer hoog tijd was om echt te gaan skiën.

Foto: BuzzR
17 februari 2014 - 14:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties