×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar als popsterren ontvangen

Oorverdovend welkom op Aruba

Koningspaar als popsterren ontvangen

De schooljeugd van Aruba heeft donderdagmorgen (plaatselijke tijd) koning Willem-Alexander en koningin Máxima een oorverdovend welkom gegeven in het Guillermo Trinidad stadion in Oranjestad. Het was oorspronkelijk de bedoeling alle 10.000 basisschoolleerlingen van het eiland hier bij elkaar te brengen, maar dat bleek een te ambitieus plan. De overgebleven 5000 scholieren op de tribunes en het veld lieten zich echter royaal gelden.


Aruba wilde de jeugd een onvergetelijke herinnering geven aan het eerste bezoek van Willem-Alexander en Máxima als koning en koningin. Daarvoor was een ochtend met sport en spel in en rond het zonovergoten stadion, oorspronkelijk vernoemd naar koningin Wilhelmina, bedacht. Alle kinderen hadden een speciaal lichtblauw T-shirt gekregen, met het speciaal voor het bezoek ontworpen logo. Er waren liedjes en danspassen ingestudeerd, waardoor Willem-Alexander en Máxima zich bij binnenkomst even popsterren konden wanen.
 
Van de zes eilanden die het koningspaar de afgelopen 9 dagen heeft bezocht, heeft Aruba de meest grootschalige activiteiten georganiseerd rond het kennismakingsbezoek. Alles was net een maatje groter en beter geregeld dan op de overige eilanden, al kunnen de kleintjes Saba en St Eustatius natuurlijk niet wedijveren met het grotere en rijkere Aruba. Het bedrijfsleven op Aruba had ook meebetaald aan de kosten voor het bezoek.
 
Willem-Alexander en Máxima besluiten hun reeks kennismakingsbezoeken in het eigen koninkrijk - provincies en Caribische eilanden - donderdagavond met een receptie, aangeboden door de gouverneur van Aruba. Voor vrijdag en zaterdag staan er bliksembezoeken aan respectievelijk Colombia en Venezuela geprogrammeerd.
 
Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is op weg naar Aruba om koning en koningin bij die visites te vergezellen. Hij zal in samenspraak met Den Haag en de koninklijke beveiliging ook moeten beslissen of het bezoek aan het politiek zeer onrustige Venezuela doorgang kan vinden. De oppositie heeft zaterdag uitgeroepen tot dag van nationaal protest.
Foto: BuzzR
21 november 2013 - 20:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties