×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Beatrix onthult beeld in Buren

Prinses Beatrix onthult beeld in Buren

Prinses Beatrix heeft donderdag alsnog een bezoek gebracht aan het jubilerende Weeshuis in Buren. Aanvankelijk zou Beatrix op 1 oktober afreizen naar het Gelderse vestingstadje, maar dat bezoek werd uitgesteld omdat ze moest herstellen van een val, waarbij ze haar jukbeen brak. Prinses Beatrix onthulde in de tuin van het voormalige weeshuis een beeld van twee weeskinderen. Het kunstwerk is gemaakt door Lia Krol uit Erichem.


 

Het Weeshuis werd vier eeuwen geleden opgericht door prinses Maria, de dochter van prins Willem van Oranje en Anna van Egmont van Buren. Maria had geen kinderen en woonde in Buren. Tot 1952 deed het pand dienst als weeshuis. Het huisvestte protestantse kinderen uit het graafschap Buren en enkele omliggende plaatsen. Ter herinnering aan de oprichtster droegen de weeshuiskinderen op de linkermouw van hun tenue een geborduurde 'M'.

 

Koningin Wilhelmina was aanwezig bij de viering van het 300-jarig bestaan van het Weeshuis, koningin Juliana was bij de festiviteiten rond het 350-jarig bestaan aanwezig.

 

Sinds 1972 is het Museum der Koninklijke Marechaussee in het pand gevestigd.

Foto: BuzzR
07 november 2013 - 13:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties