×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Drukke weken voor prinses Beatrix

Drukke weken voor prinses Beatrix

Prinses Beatrix heeft de komende weken een vol programma. Dat blijkt uit de agenda op Koninklijkhuis.nl. Haar eerstvolgende agendapunt is woensdag als zij aanwezig is bij het slotakkoord van het Europese project Requiem voor Auschwitz in Tilburg.


De prinses opent vrijdag het nieuwe gebouw van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap in Nes op Ameland. Een dag later volgt een zeer persoonlijk agendapunt: de herdenkingsdienst voor haar overleden zoon prins Friso. In de Oude Kerk in Delft worden familieleden, vrienden en collega's van Friso verwacht.

Beatrix opent dinsdag 5 november in Doorn het nieuwe gebouw van Stichting de Basis, een 'trainings- en nazorgcentrum voor actief en postactief dienende geüniformeerden met een publieke, risicovolle taak'. Twee dagen daarna, op 7 november, brengt ze een bezoek aan het Weeshuis in Buren ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan.

Op 8 november is de prinses bij het najaarscongres De Vrouw 1813-1913-2013 van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) in Den Haag. En op 9 november woont ze het symposium Van pakhuis tot preekhuis bij ter gelegenheid van het 425-jarig bestaan van Lutherse gemeente Amsterdam.

Bron: BuzzR
27 oktober 2013 - 15:02 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties