×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Mathilde eist alle aandacht op in Frankfurt

Koningin Mathilde eist alle aandacht op in Frankfurt

Het is de Belgische koningin Mathilde die woensdag alle aandacht opeist in de kranten van Frankfurt. Mathilde bezocht de Duitse stad een dag eerder ter gelegenheid van de officiële opening van de internationale boekenbeurs, samen met koning Filip en koning Willem-Alexander. De lokale media hebben echter vooral oog voor de koningin.


De 'Frankfurter' pakt onder de kop 'Royaler Freudentag am Main' het royaalst uit, met een foto van een zwaaiende Mathilde over bijna de hele breedte van de voorpagina. Binnenin, waar bijna een hele pagina is gewijd aan het koninklijk bezoek, is het andermaal Mathilde die in beeld is gebracht bij het tekenen van het Gouden Boek van de stad.

Ook de Frankfurtse editie van Bild bericht over de komst van koningin Mathilde, en noemt de koningen slechts in een bijzin. Anders dan koning Willem-Alexander was het Belgische koningspaar al eerder op de dag naar Frankfurt gekomen, voor onder meer een ontvangst in het stadhuis waar Oberbürgermeister Peter Feldmann hen verwelkomde.

Schrijvers
Filip en Mathilde ontmoetten daarna ook nog schrijvers en uitgevers alvorens naar de openingsceremonie te gaan, waar ze ook Willem-Alexander troffen. De koninklijke gasten kregen bij de Buchmesse een toesprakenmarathon te verduren, met maar liefst acht sprekers.

De Frankfurter Rundschau en Frankfurter Allgemeine vermeldden slechts de aanwezigheid van de buitenlandse gasten bij de opening. Nederland en Vlaanderen zijn dit jaar eregast op de boekenbeurs, net als in 1993 toen Willem-Alexander en Filip ook van de partij waren.

Foto: BuzzR
19 oktober 2016 - 12:53 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties