×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Volkomen ongepast om vlag uit te hangen voor prins Andrew’

  Britse overheid wilt vlaggenbeleid heroverwegen

  ‘Volkomen ongepast om vlag uit te hangen voor prins Andrew’

  Het is nog maar de vraag of voor prins Andrew de vlag uitgaat op zijn zestigste verjaardag op 19 februari.


  De Britse overheid zegt het vlaggenbeleid voor koninklijke verjaardagen te willen heroverwegen. “Bijvoorbeeld voor leden van het koninklijk huis die zijn teruggetreden”. Meldt persbureau Associated Press.

  Prins Andrew maakte in november van vorig jaar bekend aan zijn koninklijke taken neer te leggen, na een omstreden televisie-interview over zijn contacten met de Amerikaanse zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Epstein pleegde in de zomer van 2019 zelfmoord in zijn cel. Hij zat vast in afwachting van zijn strafzaak wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

  De Britse Labourpartij vindt het “volkomen ongepast” om de vlag uit te hangen op Andrews verjaardag. De krant The Sun publiceerde eerder een uitgelekte brief van de centrale overheid aan lokale overheden, waarin zij gesommeerd werden om wel de vlag uit te hangen.

  De prins ligt al maanden onder vuur na het interview met de BBC. In het gesprek ontkende hij seks te hebben gehad met een door Epstein gerekruteerd minderjarig meisje. Critici vonden zijn uitleg ongeloofwaardig. Bovendien zou hij weinig empathie hebben getoond met de slachtoffers van Epstein.

  6 februari 2020 - 18:59