×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vlag hoeft niet uit voor verjaardag prins Andrew

  "Hoogst ongepast om stil te staan bij zijn verjaardag"

  Vlag hoeft niet uit voor verjaardag prins Andrew

  De Britse vlaginstructie voor de aanstaande verjaardag van de hertog van York, prins Andrew, is ingetrokken. Dat meldt The Independent.


  De gemeenten, die er eerder nog aan waren herinnerd dat op 19 februari de ‘Union Flag’ uit moest, krijgen nu te horen dat deze verplichting niet langer bestaat “omdat de hertog geen publieke taken meer vervult voor het koningshuis.”

  Belangrijke steden als Liverpool en Manchester hadden donderdag, toen via The Sun ruchtbaarheid was gegeven aan de oorspronkelijke vlaginstructie, al laten weten onder geen voorwaarde te zullen vlaggen. “Als je kijkt naar zijn gedrag, dan zou het voor ons hoogst ongepast zijn om stil te staan bij zijn verjaardag”. Aldus burgemeester Joe Anderson van Liverpool.

  Prins Andrew was vorig jaar november gedwongen zijn koninklijke taken neer te leggen. Mede naar aanleiding van een omstreden interview met de BBC over zijn contacten met de Amerikaanse zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Epstein pleegde in de zomer van 2019 zelfmoord in zijn cel. Hij zat vast in afwachting van zijn strafzaak wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

  Het geplande verjaardagsfeest voor Andrew in Buckingham Palace en zijn promotie tot admiraal bij de Britse marine zijn ook geschrapt.

  8 februari 2020 - 18:57