×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: William en Harry klussen voor veteranen

  Prinsen steken handen uit de mouwen in Manchester

  Video: William en Harry klussen voor veteranen

  De Britse prinsen William en Harry hebben woensdag de handen uit de mouwen gestoken voor veteranen. De broers hielpen in Manchester bij de renovatie van een aantal woningen voor oud-militairen. De verbouwing wordt door de BBC gevolgd voor een special van het programma DIY SOS.


  William en Harry betraden de bouwplaats met een witte bouwhelm met hun naam erop. Ze droegen een blauw hesje over hun vrijetijdskleding. De prinsen kregen een rondleiding en werden aan het werk gezet: William ging met een verfroller aan de slag en Harry hielp bij het bestraten van een tuin.

  De nu nog leegstaande panden aan Canada Street in Manchester zijn de afgelopen tijd opgeknapt voor dakloze veteranen. Naast woningen omvat het project ook een steunpunt voor de oud-militairen. Het project is volgens de BBC het 'meest ambitieuze' van DIY SOS; honderden vrijwilligers helpen mee.

  Offers

  "Militairen die grote persoonlijke offers hebben gebracht voor ons land verdienen een gezond, waardig en succesvol leven na hun tijd in het leger", stelt een woordvoerder van Kensington Palace in Daily Mail. "Maar een groot deel van de daklozen in Groot-Brittannië is veteraan. Tegelijkertijd staan er meer dan een half miljoen panden leeg in Engeland."

  Volgens Kensington Palace blijft zowel William als Harry zich inzetten voor veteranen. De prinsen doen dat al lange tijd.

  23 september 2015 - 14:54