×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Elizabeth en Philip bezoeken Bergen-Belsen

  Op laatste dag staatsbezoek aan Duitsland

  Video: Elizabeth en Philip bezoeken Bergen-Belsen

  Met een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen heeft de Britse koningin Elizabeth vrijdagmiddag haar vijfde staatsbezoek aan Duitsland afgesloten.


  Volgens de Britse ambassade was het een persoonlijke wens van de vorstin het voormalige concentratiekamp te bezoeken. De 89-jarige monarch en haar man prins Philip legden een krans bij het monument voor de slachtoffers van het naziregime.

  Ze sprak met overlevenden van de Holocaust en veteranen van de Britse strijdkrachten. Bergen-Belsen werd zeventig jaar geleden bevrijd door Britse troepen. In het concentratiekamp zijn tussen 1940 en 1945 meer dan 70.000 gevangenen en krijgsgevangenen gedood, onder wie Anne Frank op 15-jarige leeftijd. Op de plek staan geen barakken of wachttorens meer, maar meerdere gedenktekens en sinds 2007 een groot documentatiecentrum.

  In de loop van vrijdagmiddag pakten Elizabeth en Philip het vliegtuig op het militaire vliegveld en vlogen ze terug naar het Verenigd Koninkrijk. Het staatsbezoek begon dinsdagavond. Er was afgelopen week onder meer een staatsbanket en ontmoetingen met bondskanselier Angela Merkel en de Duitse president Joachim Gauck.

  26 juni 2015 - 16:01