×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Touwtrekken om datum Britse troonrede

  Koningin Elizabeth opent parlement op 3 juni

  Touwtrekken om datum Britse troonrede

  Buckingham Palace en premier David Cameron hebben een robbertje gevochten over de datum waarop koningin Elizabeth II dit jaar de troonrede voorleest. Normaal gesproken doet de vorstin dat in mei, maar volgens Mirror vroeg het kabinet om uitstel omdat er eigenlijk te weinig nieuwe maatregelen zijn om aan te kondigen in de ‘Queen’s Speech’.


  Vervolgens kwam het aan op de juiste dag. "Er is een constructieve discussie geweest”, aldus Buckingham Palace, maar de krant meldt dat het paleis woedend reageerde toen Cameron voorstelde de toespraak op 4 juni te laten houden. Geen geschikte datum volgens het hof, omdat de dan 88-jarige koningin een dag later op staatsbezoek gaat naar Frankrijk.

  "Te vermoeiend”, oordeelden haar medewerkers, die schoorvoetend akkoord waren gegaan met 3 juni. Ook al geen ideale datum, want de koningin houdt dan al een van haar traditionele tuinfeesten. "Schandalig, de regering kan niet eens de troonrede regelen zonder de koningin voor het hoofd te stoten”, aldus Labour-parlementslid Thomas Docherty.

  30 maart 2014 - 17:17