×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Saluutschoten ter ere van 68 jaar Elizabeth op de troon

  Huidige langstzittende vorst ter wereld

  Saluutschoten ter ere van 68 jaar Elizabeth op de troon

  Omdat de Britse koningin Elizabeth inmiddels 68 jaar op de troon zit, vuurde de Kings Troop Artillery donderdag 41 saluutschoten af in het Londense Green Park.


  Sinds 1952

  Buckingham Palace plaatste ter gelegenheid daarvan een korte video op social media. Te zien is hoe Elizabeth haar eerste taken als koningin uitvoert, in 1952. Zij kreeg op 6 februari van dat jaar tijdens een staatsbezoek in Kenia te horen dat haar vader, koning George VI, was overleden en werd daarmee de nieuwe koningin van het Verenigd Koninkrijk.

  LEES OOK:

  20 extra schoten

  Bij saluutschoten in Groot-Brittannië worden standaard 21 schoten gevuurd. Als de kanonnen in een Koninklijk park staan, zoals Green Park of Hyde Park, dan worden er twintig extra schoten afgevuurd.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  7 februari 2020 - 13:57