×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Richard III krijgt graf in Leicester

  Resten van Engelse koning gevonden onder parkeerplaats

  Richard III krijgt graf in Leicester

  De voormalige Engelse koning Richard III krijgt toch een laatste rustplaats in de kathedraal van de stad Leicester. Rechters van het hooggerechtshof in Londen wezen vrijdag een claim van verre familieleden van de in 1485 omgekomen monarch af om hem te herbegraven in de stad York. Dat meldden Britse media.


  De resten van Richard III werden in 2012 gevonden onder een parkeerplaats in Leicester. Hij was de laatste heerser van de Plantagenet-dynastie. Hij kwam om het leven in de Slag om Bosworth Field nabij Leicester, maar zijn overblijfselen waren daarna vermist.

  De verre familie wilde een graf voor hem in York omdat hij destijds vanuit die stad over het land regeerde. Het bestuur in Leicester toonde zich verheugd. De resten van Richard III worden in een tombe gelegd die op een prominente plek in de kathedraal komt te staan.

  Het skelet van de koning werd gevonden door archeologen van de universiteit van Leicester. Uit latere DNA-testen bleek dat het om de monarch ging. De universiteit kreeg daarna toestemming van het Britse ministerie van Justitie om de resten een laatste rustplaats in de kathedraal te geven. De rechters vonden dat er geen reden was voor de rechtbank om daar tussen te komen.

  23 mei 2014 - 14:20