×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen viert verjaardag met parade

  Trooping the Colour in Londen

  Queen viert verjaardag met parade

  De Britse koningin Elizabeth was zaterdag het middelpunt tijdens de ceremonie Trooping the Colour in Londen. Met deze traditionele parade werd haar 88e verjaardag officieel gevierd.


  Net als voorheen met Koninginnedag in Nederland valt in Engeland de officiële viering niet samen met de werkelijke verjaardag van het staatshoofd. Koningin Elizabeth is op 21 april jarig. Dat werd al gevierd met saluutschoten die onder meer klonken in Green Park en bij de Tower in Londen en in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

  De ceremonie Trooping the Colour had dit jaar een speciaal tintje. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en het is 70 jaar na D-day. Meer dan 1000 soldaten, van wie velen hebben gediend in recente conflicten, paradeerden voor de koningin. De vorstin werd vergezeld door haar man prins Philip en andere familieleden. Vorig jaar was de hertog van Edinburgh nog afwezig, omdat hij herstelde van een kijkoperatie. Prins Harry zat in een rijtuig samen met de hertogin van Cornwall en de hertogin van Cambridge.

  De ceremonie werd afgesloten met een balkonscène bij Buckingham Palace, waar de koninklijke familie werd getrakteerd op een show van de luchtmacht.

  14 juni 2014 - 14:59