×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen houdt familiefeest

  Het jubileum van de inhuldiging van prins Charles

  Queen houdt familiefeest

  De Britse koningin Elizabeth houdt volgende week een ‘familiefeest’ ter ere van het 50-jarig bestaan van de investituur van de prins van Wales. Dat is de ceremonie ter gelegenheid van de formele erkenning van Charles als de prins van Wales.

  Op dinsdag 5 maart staan niet alleen Elizabeth en Charles stil bij het jubileum. Ook Camilla, William en Catherine, Harry en Meghan en Charles’ zus Anne zijn bij de speciale receptie. Ook vertegenwoordigers van liefdadigheidsorganisaties die de prins van Wales steunt, zijn uitgenodigd.

  Charles kreeg de titel prins van Wales op 9-jarige leeftijd in 1958, maar hij werd officieel pas in 1969 ingewijd door zijn moeder. De receptie van volgende week vormt het startpunt van een jaar waarin het jubileum van Charles’ titel wordt gevierd.

  De bijeenkomst zal een zeldzame gelegenheid zijn om de prins met zijn twee zonen en hun echtgenotes samen te zien. Dat komt omdat elk gezin het publieke werk afzonderlijk doet om zo veel mogelijk de koninklijke taken en bezoeken te verdelen.

  26 februari 2019 - 17:38