×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth krijgt bezoek van president Trump

  Amerikaanse president op pad met de royals

  Queen Elizabeth krijgt bezoek van president Trump

  Koningin Elizabeth, prins Charles en Camilla verwelkomen op maandag 3 juni de Amerikaanse president Donald Trump op Buckingham Palace. In de paleistuin zal Trump met prins Charles de erewacht inspecteren, die wordt gevormd door de Nijmegen Company Grenadier Guards. Het korps is vernoemd naar de Nederlandse stad vanwege Operation Market Garden. In Green Park en bij de Tower of London worden saluutschoten afgevuurd, blijkt uit het vrijdag vrijgegeven programma.

  De Amerikaanse president en zijn vrouw Melania zullen van 3 tot en met 5 juni in Groot-Brittannië zijn. Op de eerste dag zal koningin Elizabeth ze trakteren op een lunch op Buckingham Palace. Na de lunch neemt Elizabeth haar Amerikaanse gasten mee naar de Picture Gallery om een speciale tentoonstelling te bezichtigen van voorwerpen uit de Koninklijke Collectie die van historisch belang zijn voor de Verenigde Staten.

  Prins Andrew, de hertog van York, zal Donald en Melania Trump vergezellen naar de Westminster Abbey, waar de president een krans zal leggen bij het Graf van de Onbekende Soldaat. De president en de first lady krijgen daarna een korte rondleiding in de beroemde kerk. Daarna is het tijd voor thee bij prins Charles thuis in Clarence House. In de avond geeft koningin Elizabeth een staatsbanket.

  Zakenontbijt

  Op dinsdag is er een zakenontbijt in het St. James’s Palace, een van de oudste paleizen van Londen, in het bijzijn van premier Theresa May en prins Andrew. Daarna volgt een ontvangst op Downing Street 10 voor een officieel gesprek met de Britse premier en een lunch. In de Amerikaanse ambassade is ’s avonds het diner, waar prins Charles en Camilla zullen aanschuiven.

  De woensdag staat in het teken van de herdenking van D-Day, dit jaar 75 jaar geleden. Koningin Elizabeth en prins Charles nemen Trump daarvoor mee naar Portsmouth, waar ook driehonderd D-Day-veteranen bij aanwezig zullen zijn.

  25 mei 2019 - 17:04