×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Anne bij herdenking treinramp

  Tweehonderd militairen kwamen om in 1915

  Prinses Anne bij herdenking treinramp

  Prinses Anne heeft vrijdagochtend een herdenking bijgewoond in het Schotse Gretna. Daar stond ze stil bij de grootste treinramp die ooit in Groot-Brittannië heeft plaatsgevonden, dat was op 22 mei 1915.


  Vlakbij Gretna botsten in dat jaar een passagierstrein en een trein met militairen op elkaar, snel daarna reed hier een volgende trein op in die niet meer op tijd kon stoppen. Bij de ramp kwamen tweehonderd militairen en twaalf burgers om. 246 mensen liepen verwondingen op. De soldaten waren onderweg naar het front in de Eerste Wereldoorlog.

  De dochter van koningin Elizabeth legde een krans bij een herdenkingsmonument. Bij de herdenking waren onder andere nabestaanden aanwezig. Zaterdag woont de Princess Royal, zoals Anne's officiële titel luidt, nog een herdenking voor de treinramp bij in Edinburgh.

  22 mei 2015 - 15:27