×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William: ‘Zonder dit werk, is de samenleving niets waard’

  Prins William: ‘Zonder dit werk, is de samenleving niets waard’

  Prins William heeft zijn moeder, wijlen prinses Diana, geprezen voor haar vrijwilligerswerk. Dat deed de Britse prins dinsdag in een lange en persoonlijke speech tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de landelijke Charity Commission, dat liefdadigheidswerk initieert.


  De 35-jarige hertog van Cambridge sprak over de opvoeding van zijn twee kinderen, prins George en prinses Charlotte, en de opvoeding die hij zelf kreeg: 'Toen ik vierenhalf jaar geleden voor het eerst vader werd, begon ik na te denken over de manier waarop ik ben opgevoed, en de waarden die mijn ouders mij hebben bijgebracht'.

  Hij bedankte zijn ouders voor datgene wat zij hem hebben verteld en laten zien in zijn jeugd. Zo herinnert hij zich dat hij op jonge leeftijd eens door zijn moeder, die bekend stond om haar liefdadigheidswerk, werd meegenomen naar een opvang voor daklozen: 'Ze legde mij uit waarom de mensen die ik daar ontmoette ertoe doen'. Ook zijn vader, prins Charles, kwam voorbij in zijn toespraak: 'Als klein kind zag ik avond na avond mijn vaders mededogen als hij de duizenden brieven beantwoordde of eindeloze rapporten las, alles om te doen wat hij kon om de kansarmen te helpen'.

  De prins besloot met de hoop dat hij het werk van zijn ouders en grootouders de komende jaren voort kan zetten: 'We geloven dat liefdadigheidswerk, boven alles, onze samenleving kan voeden, herstellen, bouwen en ondersteunen. Zonder dit werk, is de samenleving niets waard'.

  William ondersteunt tegenwoordig verschillende liefdadigheidsprojecten. Zo richtte hij samen met zijn vrouw Catherine en zijn broer Harry de Heads Together op, een campagne die het stigma rond psychische gezondheidszorg moet wegnemen.

  24 januari 2018 - 09:56