×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William spreekt zich uit voor meer diversiteit

  "We praten nu alweer hier over"

  Prins William spreekt zich uit voor meer diversiteit

  Prins William heeft zich tijdens de uitreiking van de belangrijkste Britse filmprijzen, de BAFTA's, uitgesproken voor meer diversiteit.


  De prins, die sinds 2010 voorzitter van de academie is, hield tegen het einde van de ceremonie een speech. Eerder op de avond hadden ook acteur Joaquin Phoenix en actrice Rebel Wilson al gepleit voor meer diversiteit.

  “We praten nu alweer over hoe het nog steeds nodig is om meer te doen om diversiteit te adresseren in deze sector. Dat zou niet moeten kunnen in deze tijd.” William vervolgde zijn speech door te zeggen dat BAFTA de kwestie serieus neemt, en ervoor wil zorgen dat er kansen voor iedereen zijn.

  De ceremonie kwam dit jaar in opspraak door het gebrek aan diversiteit in de genomineerden. Alleen blanke acteurs en actrices maakten kans op een beeldje in de belangrijkste categorieën. Ook waren er geen vrouwelijke regisseurs die kans maakten op een prijs.

  3 februari 2020 - 10:09