×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip zonder rijbewijs achter het stuur

  De prins kon na het ongeluk zijn rijdrang niet bedwingen

  Prins Philip zonder rijbewijs achter het stuur

  Voor het eerst sinds het inleveren van zijn rijbewijs na zijn auto-ongeluk in januari is prins Philip weer achter het stuur gezien. De echtgenoot van koningin Elizabeth werd donderdag gefotografeerd toen hij op het terrein van Windsor Castle rondreed, zo blijkt uit de foto’s die Britse media hebben gepubliceerd.

  De 97-jarige prins heeft dan wel zijn papieren ingeleverd maar mag nog altijd op eigen terrein rijden. Als hij buiten de poorten van Windsor Castle wil komen zal iemand anders hem moeten brengen.

  Prins Philip botste in januari in de buurt van het koninklijke landgoed Sandringham aan de Engelse oostkust op een andere auto. Hij verklaarde zelf dat hij werd verblind door de lage zon. Door de klap sloeg zijn Land Rover op zijn kant. De inzittenden van de andere auto kwamen er met lichte verwondingen van af.

  Twee dagen na het incident zat de hertog van Edinburgh alweer achter het stuur. Op Sandringham werd hij bovendien zonder autogordel rijdend gespot. Voor de politie was dat aanleiding voor een goed gesprek met de prins. Philip leverde hierop vrijwillig zijn rijbewijs in, liet Buckingham Palace weten.

  18 april 2019 - 17:08