×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip wordt niet vervolgd voor autocrash

  'We hebben rekening gehouden met alle omstandigheden'

  Prins Philip wordt niet vervolgd voor autocrash

  Er worden geen gerechtelijke stappen ondernomen tegen prins Philip die vorige maand bij een auto-ongeluk betrokken was. De hoofdaanklager liet donderdag weten dat de hertog van Edinburgh niet zal worden vervolgd omdat vervolging ‘niet in het openbaar belang’ is.

  “We hebben rekening gehouden met alle omstandigheden in deze zaak, waaronder de mate van schuld, de leeftijd van de bestuurder en de inlevering van het rijbewijs. Alle betrokkenen van de botsing zijn schriftelijk op de hoogte gebracht”, aldus Chris Long, procureur-generaal van Oost-Engeland.

  De 97-jarige echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth botste in januari in de buurt van het koninklijke landgoed Sandringham aan de Engelse oostkust op een andere auto. Hij verklaarde zelf dat hij werd verblind door de lage zon. Door de klap sloeg zijn Land Rover op zijn kant. De inzittenden van de andere auto kwamen er met lichte verwondingen van af.

  Twee dagen na het incident zat de hertog van Edinburgh alweer achter het stuur. Op Sandringham werd hij zonder autogordel rijdend gespot. Voor de politie was dat aanleiding voor een goed gesprek met de prins. Philip leverde hierop vrijwillig zijn rijbewijs in, liet Buckingham Palace weten.

  14 februari 2019 - 12:50