×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip ontvangt Australische onderscheiding

  Lintje overhandigd op Windsor Castle

  Prins Philip ontvangt Australische onderscheiding

  Prins Philip heeft woensdag de onderscheiding van Ridder in de Orde van Australië gekregen. De hertog van Edinburgh kreeg de onderscheiding uit handen van zijn vrouw, koningin Elizabeth, op Windsor Castle.


  Wat de koningin haar man gezegd heeft op het moment dat zij hem de onderscheiding gaf, zal niet bekendgemaakt worden. Een foto is daarentegen wel vrijgegeven. "De foto zegt genoeg", laat een woordvoerder van het paleis weten.

  De Australische premier Tony Abbott maakte op de nationale feestdag Australia Day bekend dat Philip de hoogste onderscheiding zou krijgen als 'eerbetoon aan een buitengewoon dienstbaar leven'. Abbott nam dit besluit alleen en daar kwam toen best wat kritiek op. Veel Australiërs namen er aanstoot aan dat een 'buitenlander' op de nationale feestdag met zo’n archaïsche onderscheiding werd vereerd.

  Abbott, die de in 1983 afgeschafte ridderorde weer invoerde, wees alle bezwaren van de hand. Koningin Elizabeth staat als staatshoofd van Australië ook aan het hoofd van de Orde. De twee Dames en de ene Knight die de orde sinds de herinvoering ontvingen, kregen de onderscheiding ook persoonlijk uit handen van de vorstin.

  22 april 2015 - 15:30