×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry moedigt oorlogsveteranen aan

  Britse sporters hopen zich te kwalificeren voor Invictus Games

  Prins Harry moedigt oorlogsveteranen aan

  De Britse prins Harry heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de universiteit van Bath. Hij moedigde oorlogsveteranen aan die zich hopen te kwalificeren voor het Britse team dat meedoet aan de Invictus Games in mei in de Amerikaanse plaats Orlando.


  De 31-jarige Harry ging in gesprek met een aantal renners, sommige op protheses, die zich aan het voorbereiden waren op de hardloopbaan. Ook ging de zoon van prins Charles kijken bij het rolstoeltennisteam en klapte en schreeuwde hij ter aanmoediging vanaf de zijlijn naar de vrouwen van het kogelstootteam.

  Er zijn honderd plaatsen te vergeven voor het Britse team, dat zich over precies honderd dagen mag meten op de Invictus Games met andere militairen die gewond raakten tijdens hun diensttijd. De plaatsen worden verdeeld over tien sporten: atletiek, boogschieten, rolstoelbasketbal, fietsen, gewichtheffen, roeien, rolstoelrugby, zwemmen, zittend volleybal en rolstoeltennis.

  In 2014 werden de eerste Invictus Games gehouden. Het is een internationaal evenement waar Harry als oud-militair zeer bij betrokken is. Hij was zelfs de grondlegger van de Games, waarvoor hij in het buitenland het idee had opgedaan. Harry zat zelf jarenlang in dienst, hij zwaaide in juni vorig jaar af.

  29 januari 2016 - 15:10