×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Edward viert 50e verjaardag klein

  Geen groots feest voor jongste zoon van koningin Elizabeth

  Prins Edward viert 50e verjaardag klein

  Prins Edward viert maandag zijn 50e verjaardag. De jongste zoon van koningin Elizabeth, die ook wel bekend staat als de graaf van Wessex, plant geen groots feest om Abraham te zien.


  Samen met zijn vrouw Sophie, de gravin van Wessex, bezoekt de prins maandag twee projecten die steun krijgen van hun stichting, Wessex Youth Trust, die ze samen hebben opgericht ter gelegenheid van hun huwelijk in 1999. Vervolgens gaat het stel samen met de koningin en enkele andere Britse royals naar Westminster Abbey voor een kerkdienst ter gelegenheid van Commonwealth Day.

  Zondagavond vierde de prins zijn verjaardag al in kleine familiekring. Daily Mail zag onder anderen de koningin en haar man prins Philip arriveren bij zijn landgoed. Die avond werd er ook een speciaal gezinsportret onder media verspreid van de prins, zijn vrouw en hun twee kinderen, Louise van 10 en James van 6.

  Marine

  Prins Edward Antony Richard Louis werd op 10 maart 1964 geboren in Buckingham Palace. Na zijn studie in Cambridge trainde hij bij de marine, maar koos na een tijdje toch voor een carrière in de entertainmentindustrie. Hij werkte een tijdje voor musicalproducent Andrew Lloyd Webber en begon in 1993 zijn eigen productiebedrijf.

  Voordat prins Edward de pr-dame Sophie Rhys-Jones in 1993 leerde kennen had hij meerdere vriendinnen, onder wie de Noorse prinses Märtha Louise en het model Romy Adlington. Na de bruiloft op 19 juni 1999 kregen Edward en Sophie de titel graaf en gravin van Wessex. In 2002 besloten beide hun carrière op te geven om fulltime koninklijke taken uit te voeren. Het afgelopen jaar kwam Edward 258 keer in actie namens de koninklijke familie, waarvan 87 keer in het buitenland.

  10 maart 2014 - 10:19