×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles ontmoet plastic walvis

  Prins Charles ontmoet plastic walvis

  Prins Charles heeft deze week een bijzondere ontmoeting gehad. In de marge van een bijeenkomst van regeringsleiders van de Commonwealth werd de prins van Wales voorgesteld aan een tien meter lange plastic walvis.


  Het kunstwerk, dat de naam Plasticus kreeg, werd gemaakt in het kader van Sky Ocean Rescue. Onder die noemer zet het Britse televisienetwerk Sky zich in voor schonere oceanen.

  Plasticus werd gemaakt van plastic dat uit zee werd gevist en van stranden werd geplukt. Het kunstwerk weegt zo’n 250 kilo, wat staat voor de hoeveelheid plastic die elke tien seconden in de oceanen belandt.

  Prins Charles maakt zich al langer hard voor duurzaamheid en sprak meermaals zijn zorgen uit over de plasticsoep in de oceanen. 'Ik vind het ontnuchterend om te denken dat bijna al het ooit geproduceerde plastic nog steeds ergens op aarde is, in welke vorm dan ook', zei Charles vorig jaar.

  18 april 2018 - 10:37