×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles maakt rondreis door Midden-Oosten

  Britse troonopvolger naar Jordanië, Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar en VAE

  Prins Charles maakt rondreis door Midden-Oosten

  Prins Charles vertrekt zaterdag 7 februari voor een zesdaagse reis naar het Midden-Oosten. De prins van Wales bezoekt Jordanië, Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit kondigde Clarence House, de residentie van de prins, donderdag aan.


  De prins maakt de reis op verzoek van de Britse regering. Hij maakte vorig jaar een soortgelijke reis. Dat hij nu terugkeert benadrukt volgens de persverklaring de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de landen die Charles bezoekt. De goede verhoudingen tussen de koningshuizen ondersteunen dit.

  Charles begint zijn reis met een bezoek aan Jordanië, waar hij te gast is van de Jordaanse koning Abdullah II. Op het programma staat ook een ontmoeting met overige leden van de Jordaanse koninklijke familie. Prins Charles bezocht Jordanië driemaal eerder, in 1993, 2004 en 2013.

  Koninklijke familie

  In Koeweit gaat Charles op maandag 9 februari op visite bij de emir sjeik Sabah al-Ahmed al-Sabah. Charles reisde zes maal eerder af naar Koeweit, in 1989, 1997, 2006, 2007 en 2011. In Saoedi-Arabië staan op dinsdag 10 en woensdag 11 februari ontmoetingen met de leden van de koninklijke familie in de agenda. Het wordt het twaalfde officiële bezoek dat Charles aan Saoedi-Arabië aflegt. Vorige week was hij er nog om namens zijn moeder koningin Elizabeth de condoleances over te brengen na de dood van koning Abdullah.

  In de hoofdstad Doha van Qatar spreekt prins Charles op donderdag 12 februari emir sjeik Tamim bin Hamad Al-Thani. De prins bezocht Qatar vijf maal eerder, waaronder vorig jaar. In de Verenigde Arabische Emiraten praat Charles bij met de kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Charles bezocht de Verenigde Arabische Emiraten in het verleden al zes keer, waaronder vorig jaar (zie foto).

  29 januari 2015 - 14:28