×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles in eeuwenoude kassen en pagode in koninklijke tuin

  Prins Charles in eeuwenoude kassen en pagode in koninklijke tuin

  Prins Charles heeft donderdag een bezoek gebracht aan de Kew Gardens. In deze koninklijke botanische tuinen nam hij onder meer een kijkje bij het onlangs opgeknapte Temperate House.


  In deze grootste nog bestaande Victoriaanse kas zijn meer dan tienduizend planten uit Afrika, Australië, Azië en eilanden in de Grote Oceaan te vinden. De prins van Wales, beschermheer van de Royal Botanic Gardens, bewonderde vervolgens de Kew Pagoda. Deze pagode uit 1762 is geïnspireerd op de Chinese cultuur en kreeg recent ook een opknapbeurt van Historic Royal Palaces, de liefdadigheidsinstelling die zorgt draagt voor het onderhoud van verschillende koninklijke gebouwen.

  De pagode is versierd met tachtig iriserende draken, die allemaal in hun glorie zijn hersteld. Naar aanleiding hiervan werd de wedstrijd 'Ontwerp een draak' georganiseerd. Charles maakte een praatje met de winnaars van de wedstrijd, wier ontwerpen op en om de pagode te zien zijn. Ook beklom hij de 253 treden naar de top van de toren, die morgen weer opengaat voor publiek.

  12 juli 2018 - 22:39