×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles in eeuwenoude kassen en pagode in koninklijke tuin

  Prins Charles in eeuwenoude kassen en pagode in koninklijke tuin

  Prins Charles heeft donderdag een bezoek gebracht aan de Kew Gardens. In deze koninklijke botanische tuinen nam hij onder meer een kijkje bij het onlangs opgeknapte Temperate House.


  In deze grootste nog bestaande Victoriaanse kas zijn meer dan tienduizend planten uit Afrika, Australië, Azië en eilanden in de Grote Oceaan te vinden. De prins van Wales, beschermheer van de Royal Botanic Gardens, bewonderde vervolgens de Kew Pagoda. Deze pagode uit 1762 is geïnspireerd op de Chinese cultuur en kreeg recent ook een opknapbeurt van Historic Royal Palaces, de liefdadigheidsinstelling die zorgt draagt voor het onderhoud van verschillende koninklijke gebouwen.

  De pagode is versierd met tachtig iriserende draken, die allemaal in hun glorie zijn hersteld. Naar aanleiding hiervan werd de wedstrijd 'Ontwerp een draak' georganiseerd. Charles maakte een praatje met de winnaars van de wedstrijd, wier ontwerpen op en om de pagode te zien zijn. Ook beklom hij de 253 treden naar de top van de toren, die morgen weer opengaat voor publiek.

  12 juli 2018 - 22:39