×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew: ‘Twitter is belangrijk’

  Zoon koningin Elizabeth geeft interview aan CNBC

  Prins Andrew: ‘Twitter is belangrijk’

  Prins Andrew was er vroeg bij met een eigen account op Twitter en hij heeft ook een eigen Facebookpagina. Over het belang van zijn aanwezigheid op sociale media vertelt de hertog van York in een interview met CNBC.


  Zo vertelt prins Andrew dat hij sociale media gebruikt om anderen te informeren over zijn werkzaamheden en om te communiceren op een manier zoals jongeren gewend zijn.

  De zoon van koningin Elizabeth zegt dat hij niet bang was voor ongewenste verhalen in de media toen hij begon met Twitter. Hij noemt het een juiste stap. ''Als je probeert jongeren te stimuleren om te gaan ondernemen en na te denken over ondernemerschap, moet je met ze communiceren op hun wijze. Ze communiceren via Facebook, Twitter, LinkedIn'', somt de hertog van York op in het interview met Tania Bryer van het programma CNBC Meets. CNBC zendt het interview woensdagavond uit in Europa.

  De hertog van York lanceerde eerder dit jaar de liefdadigheidsinstelling iDEA, om jonge mensen te helpen hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en om hun ondernemingsplannen op haalbaarheid te beoordelen.

  Werk

  ''Wat ik twitter gaat niet over mij persoonlijk. Het gaat meer over mijn werk, waar we mee bezig zijn. Mogelijk is het niveau zelfs wat commerciëler dan wat andere leden van de koninklijke familie op sociale media schrijven.''

  De prins vertelt ook over de manier waarop media hem neerzetten en is van mening dat de pers 'voor 100 procent' het recht heeft hem kritisch te volgen. ''We leven in een maatschappij met vrijheid van meningsuiting, waarin iedereen het recht heeft zijn mening op een of andere manier te geven. Maar ik weet dat mijn werk voor het goede doel is, voor de jongeren, het Verenigd Koninkrijk. Ik heb mijn plicht en verantwoordelijkheid.''

  27 augustus 2014 - 10:30