×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew begint bezoek met kranslegging

  Prins Andrew begint bezoek met kranslegging

  Prins Andrew heeft zondag in Kuala Lumpur een krans gelegd bij de Cenotaph op het terrein van het nationaal monument van Maleisië. De hertog van York, die voor een officieel bezoek in het Zuid-Oost Aziatische land is, deed dat in zijn functie als 'Grand President' van de Royal Commonwealth Ex-Services Leage (RCEL).


  Dat is de overkoepelende organisatie voor 57 veteranenorganisaties in 50 landen van het Gemenebest, die samen zorgen voor het welzijn van 40.000 veteranen uit die Gemenebestlanden en in het Gemenebest wonende Britse ex-militairen. De RCEL houdt dit jaar in Maleisië haar 32ste conferentie. Koningin Elizabeth is beschermvrouw en prins Andrew 'grand president'.

  De Cenotaph is het originele oorlogsmonument dat de Britten na de Eerste Wereldoorlog oprichtten om de gevallenen te herdenken die afkomstig waren uit de Brits Maleisische koloniën. Na de Tweede Wereldoorlog werden daar de namen aan toegevoegd van degenen die in die strijd waren gesneuveld. Na de onafhankelijkheid van Maleisië in 1957 kwam er een eigen nationaal monument, en werd er nogal wat gesleept met de Cenotaph.

  26 juni 2016 - 22:06