×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederlander vrijgesproken van terreurplan Queen

  Nederlander vrijgesproken van terreurplan Queen

  Een Nederlander van Somalische afkomst is in Londen vrijgesproken van terreurplannen om koningin Elizabeth te vermoorden, maar heeft wel acht jaar cel gekregen omdat hij zich probeerde aan te sluiten bij Islamitische Staat.


  De 38-jarige Aweys S. woonde en werkte in Londen, waarmee hij gezinnen in zowel Nederland als in Somalië onderhield. Via internet kreeg hij contact met een jihadbruid in Noorwegen, waarop hij radicaliseerde, melden Britse media.

  Met een Somaliër die in Kenia leeft, sprak de Nederlander over mogelijke aanslagen. Moorden op de koningin en de toenmalige premier David Cameron en aanslagen op voetbalfans van Tottenham Hotspur of de Joodse gemeenschap in het noorden van Londen met kalasjnikovs passeerden de revue.

  'Deze gesprekken, hoewel beangstigend, gevaarlijk en een bewijs van uw toenemende radicalisering, waren volgens mij meer fantasie dan een samenzwering. Ik kan u daarom niet veroordelen voor het voorbereiden van terreurdaden in dit land', zei de rechter.

  6 april 2018 - 15:53