×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laatste werkdag voor prins Philip

  Laatste werkdag voor prins Philip

  Prins Philip ontmoet woensdag leden van Royal Marines, het Britse korps mariniers, tijdens de viering van de 1664 Global Challenge. Dit zal het laatste publieke optreden zijn van de echtgenoot van koningin Elizabeth voordat hij met pensioen gaat.


  Op het voorplein van Buckingham Palace ontvangt de hertog van Edinburgh mariniers die een monstertocht van 1664 mijl hebben volbracht, waarbij ze diverse kracht- en uithoudingsproeven hebben doorstaan. Met de Challenge hebben de deelnemers geld opgehaald voor de Royal Marines Charity.

  Prins Philip is sinds de dag dat Elizabeth tot koningin werd gekroond, 2 juni 1953, kapitein-generaal van de mariniers: 64 jaar lang. Zelf diende hij bij de Britse koninklijke marine, en kreeg onderscheidingen voor zijn moedige gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  De 96-jarige prins zal na dit afscheid zijn vrouw alleen nog bij een enkele gelegenheid vergezellen.

  2 augustus 2017 - 11:26