×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke onderscheiding voor Maggie Smith

  Actrice wordt Companion of Honour

  Koninklijke onderscheiding voor Maggie Smith

  Downton Abbey-actrice Maggie Smith krijgt een koninklijke onderscheiding. Volgens The Sun maakt koningin Elizabeth de 79-jarige actrice een zogenoemde Companion of Honour. Dat is een van de hoogste ordes.


  Smith (hier uiterst rechts op de foto) is één van de mensen die worden onderscheiden ter gelegenheid van de officiële verjaardag van de koningin, die zaterdag wordt gevierd. Bijzonder aan de Companions of Honour is dat er nooit meer dan 47 mogen zijn. Er kan dus pas iemand worden toegevoegd als een ander dood gaat. Elizabeth zou zelf grote zeggenschap hebben over wie de eer te beurt valt.

  De actrice, die zich sinds 1990 Dame Maggie mag noemen, won twee keer een Oscar en eveneens twee keer een Golden Globe. Ze was te zien in films als A Room with a View, The Prime of Miss Jean Brodie, Death on the Nile en Sister Act. Ze speelde professor Minerva McGonagall (oftewel Minerva Anderling in de Nederlandse vertaling) in de Harry Potter-films.

  13 juni 2014 - 11:51