×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Victoria’s coronet blijft in Engeland

  Koningin Victoria’s coronet blijft in Engeland

  Het Victoria & Albert Museum in Londen heeft een bijzondere nieuwe aanwinst: een tiara die koningin Victoria in 1840 als huwelijksgeschenk heeft gekregen van haar man prins Albert. Het sieraad stond op het punt naar het buitenland te verdwijnen, maar na ingrijpen van de minister van cultuur en met financiële hulp van een Iers-Amerikaanse miljonair is het "voor de natie behouden" zoals de Daily Express het noemde.


  Het was persoonlijk bezit van de koningin, die het ook een aantal keren droeg bij de opening van het parlement omdat ze haar kroningskroon te zwaar vond. Na haar dood kwam het sieraad uiteindelijk terecht bij haar achterkleindochter prinses Mary. Via haar zoon en kleinzoon belandde het in de verkoop, maar toen vorig jaar een exportvergunning werd gevraagd, kwam de minister van cultuur in actie. Hij wilde voorkomen dat het historische erfstuk het land zou verlaten.

  Met hulp van multimiljonair William Bollinger is er uiteindelijk 5,5 miljoen betaald. Het V&A museum kan de coronet aan de collectie toevoegen.

  28 augustus 2017 - 15:27