×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth riddert prins Philip op huwelijksfeest

  Koningin Elizabeth riddert prins Philip op huwelijksfeest

  Koningin Elizabeth II heeft haar echtgenoot geëerd met het Grote Ridderkruis van de Koninklijke Victoriaanse Orde. Dit is een zeer speciale onderscheiding die de Britse vorstin mag geven aan personen die zij wil bedanken voor een bijzondere verdienste aan het koninkrijk. Elizabeth gaf haar echtgenoot de onderscheiding ter gelegenheid van hun 70e huwelijksverjaardag.


  Er zijn maar 41 mensen die het Grote Ridderkruis hebben ontvangen. Elizabeth heeft de onderscheiding eerder gegeven aan familieleden of aan leden van de hofhouding die haar lang trouwe dienst hebben bewezen.

  Elizabeth (91) en Philip (96) traden zeventig jaar geleden in het huwelijk. In de afgelopen zeven decennia kregen zij vier kinderen, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Naar verluidt ging hun relatie niet altijd over rozen. Het speet Philip dat hij zijn carrière bij de marine moest opgeven en het kostte hem moeite een ondergeschikte rol te moeten spelen naast Lilibeth, zoals hij de vorstin noemt. Hij moet steeds een stap achter haar lopen en mocht zijn achternaam niet aan de kinderen geven.

  Toch zien de Britten het echtpaar als het schoolvoorbeeld van een geslaagd huwelijk. Het bijzondere huwelijksjubileum wordt niet uitbundig gevierd. Volgens Britse media houdt het paar alleen een etentje in hun woonpaleis Windsor Castle, in aanwezigheid van familie en vrienden.

  21 november 2017 - 07:15