×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kanonschoten feliciteren jarige Britse prins Philip

  Kanonschoten feliciteren jarige Britse prins Philip

  Prins Philip, de echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, viert zaterdag zijn 96e verjaardag. In Londen klonken daarom rond het middaguur 41 kanonsschoten ter ere van de hoogbejaarde prins.


  Ook hield een speciale eenheid van de King’s Troop een paardenparade by Hyde Park. Philip was hier overigens niet bij; hij viert zijn verjaardag in familiekring in Windsor Castle. De prins is naar verwachting volgende week wel aanwezig bij het jaarlijkse defilé Trooping the Colour, dat nog ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth plaatsvindt.

  Philip kondigde eerder dit jaar aan dat hij zich in het najaar terugtrekt uit het publieke leven. De optredens bij ceremonies en andere activiteiten vallen hem te zwaar. Koningin Elizabeth (91) is voorlopig nog niet van plan met pensioen te gaan, al wordt een deel van haar openbare taken de laatste jaren wel overgenomen door haar zoon, prins Charles.

  10 juni 2017 - 15:15