×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry wuift vraag over zijn toekomst lachend weg

  Zijn laatste openbare taak voor aanvang overgangsperiode

  Harry wuift vraag over zijn toekomst lachend weg

  Prins Harry verscheen donderdag voor het eerst in het openbaar sinds hij bekendmaakte dat hij meer afstand wil nemen tot het Britse koningshuis en met zijn vrouw Meghan een onafhankelijke toekomst wenst in afwissend Canada en het Verenigd Koninkrijk.


  Prins Harry kwam naar Buckingham Palace om in de achtertuin van het paleis kinderen aan te moedigen tijdens een rugbywedstrijd. Vervolgens heeft hij binnen in het paleis de loting verricht voor het WK Rugby.  Dat volgend jaar in Engeland wordt georganiseerd. De bekendmaking welke mannen-, vrouwen- en rolstoelrugbyers het tegen elkaar opnemen, was live te volgen via sociale media. Voorafgaande aan de loting sprak Harry met internationale rugbyspelers.

  Het optreden van prins Harry is mogelijk zijn laatste openbare taak voor aanvang van de overgangsperiode die de Britse koningin Elizabeth maandag aankondigde. In een verklaring van het Britse hof liet koningin Elizabeth weten de keuze van Harry en Meghan te steunen. Een journalist die Harry donderdag vroeg hoe de discussies aan het hof over Harry’s toekomst vorderen, kreeg geen antwoord van de prins die zesde is in de lijn van troonopvolging. Harry ontweek de vraag met een hartelijke lach.

  Het WK rugby vindt volgend jaar plaats van 23 oktober tot en met 27 november in verschillende steden in Engeland.

  16 januari 2020 - 18:32