×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry viert Valentijnsdag in persoonlijke iglo

  Britse troepen geven harry een valentijnscadeau

  Harry viert Valentijnsdag in persoonlijke iglo

  Prins Harry viert zijn eerste Valentijnsdag als getrouwde man niet samen met Meghan. De hertog van Sussex is donderdag in het Noorse Bardufoss om te kijken bij de winteroefening Exercise Clockwork van de Britse mariniers.

  Harry, die het plaatsje dicht bij de poolcirkel bezoekt in zijn rol als kapitein-generaal van de Royal Marines, ontmoet hier mariniers en personeel die op de basis wonen en trainen. Ook woont hij verschillende oefeningen bij. Daarbij neemt hij een ook kijkje neemt in de hangar. Dit is bijzonder voor Harry omdat hier de Apache-gevechtshelikopters staan waar hij zelf als piloot in heeft gevlogen tijdens zijn tweede missie in Afghanistan in 2012.

  Tijdens zijn bezoek nam Harry een kijkje in de igloos die de Britse troepen gebruiken om te overleven in de poolcirkel, waar hij zich direct thuis voelde door de foto’s van Harry en Meghan’s bruiloft die aan de muren waren gehangen.

  Tijdens Exercise Clockwork leren 16.000 manschappen van de Royal Navy en Royal Marines onder barre weersomstandigheden te overleven, opereren en te vechten. Daarnaast oefenen ze met luchtvaartuigen in extreem koud weer en bergachtige omgevingen. De oefening wordt dit jaar voor de vijftigste keer gedaan.

  14 februari 2019 - 17:49