×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan vullen voorpagina’s Britse kranten weer

  "Queen orders a hard megxit"

  Harry en Meghan vullen voorpagina’s Britse kranten weer

  Geen harde brexit maar een harde megxit. Zo omschrijven de Britse kranten de uitkomst van het familieberaad binnen de koninklijke familie waarin werd besloten dat prins Harry en zijn vrouw Meghan niet meer aangesproken worden als zijne of hare koninklijke hoogheid.


  Het nieuws domineert vrijwel alle zondagkranten. “Queen orders a hard megxit”, kopt The Sunday Mirror en The Sunday Telegraph schrijft over “the hardest megxit possible”. Niet alleen nemen de Sussexes afstand van hun koninklijke titels, ze betalen ook het geld voor de verbouwing van Frogmore Cottage terug, ontvangen straks geen overheidsgelden meer en Harry geeft zijn militaire posities op. Vooral dat laatste wordt volgens The Telegraph door sommigen gezien als een harde straf: “De Sussexes hebben hun vrijheid, maar tegen welke prijs?”

  The Sunday Times schrijft over een “historische” overeenkomst. “De verklaring van de koningin verhult de pijnlijke realiteit van het mogelijk langdurige vertrek van de Sussexes uit het Britse openbare leven”. Ook The Observer komt met die conclusie. Hoewel Harry en Meghan min of meer zochten naar een manier om een ‘halve’ stap terug te doen is het volgens de krant meer dan dat. “De firma heeft gewonnen. Het vooruitzicht dat de Sussexes commerciële deals zouden sluiten terwijl ze het koningshuis nog zouden vertegenwoordigen, was een te groot risico.”

  The Mail on Sunday wijst op het feit dat de nieuwe aanspreekvorm van Harry nu lijkt op die van zijn moeder prinses Diana, die na haar scheiding van Charles ook niet meer haar koninklijke titels mocht gebruiken. De krant denkt tevens dat de prins deels afhankelijk van het geld van zijn vader zal zijn.

  19 januari 2020 - 10:38