×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan mogen merknaam Sussex Royal niet meer gebruiken

  Het predicaat 'royal' gebruiken ze veel

  Harry en Meghan mogen merknaam Sussex Royal niet meer gebruiken

  Prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, moeten afscheid nemen van de merknaam 'Sussex Royal'.


  Een woordvoerder van het koppel heeft vrijdag aan Britse media bevestigd dat het predicaat na komend voorjaar niet meer mag worden gebruikt.

  Dit betekent dat hun eigen nieuwe organisatie niet de Sussex Royal Foundation gaat heten. Een aanvraag om die als dusdanig te registeren is dan ook ingetrokken, aldus een woordvoerder.

  De prins heeft begin dit jaar een stap teruggedaan binnen het Britse koninklijk huis en is met zijn vrouw en zoon Archie in Canada gaan wonen. Vanaf 1 april maken Harry en Meghan geen gebruik meer van hun koninklijke titels. Ze worden vanaf dan niet meer aangesproken als zijne en hare koninklijke hoogheid. Harry blijft wel de hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Meghan blijft de vrouwelijke variant van die titels voeren.

  Het predicaat ‘royal’ gebruiken ze veel. Ze hebben ook de website Sussex Royal en op Instagram een account dat @sussexroyal heet.

  22 februari 2020 - 12:28