×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry begint aan training in Australië

  Britse prins ontvangen in hoofdstad Canberra

  Harry begint aan training in Australië

  Prins Harry is maandag enthousiast onthaald bij zijn aankomst in Australië. De Britse prins brengt een maand door in Australië, waar hij in training gaat bij het leger.


  Harry werd bij zijn aankomst in Canberra door een menigte begroet. Hij schudde handen en maakte een praatje met mensen die langs de kant stonden bij het nationale oorlogsmonument. Later legde hij een krans bij het graf van de Onbekende Soldaat. Het bezoek aan het oorlogsmonument is volgens The Telegraph het enige geplande publieke optreden van Harry. Omdat hij zich tijdens zijn verblijf weinig zal laten zien, wordt hij door plaatselijke media al 'Harry Houdini' genoemd.

  Tegen een tienermeisje waar hij een praatje mee maakte, zei Harry dat ze maar beter kon stoppen met selfies. "Serieus, je moet ermee ophouden. Ik weet dat je nog jong bent, maar selfies zijn slecht", aldus de prins. Ook reageerde Harry op een bord dat een twaalfjarige jongen had gemaakt, waar 'Red heads rule!' op stond. Volgens de jongen zei de roodharige prins tegen hem dat hij het bord 'geweldig' vond.

  Brief van de Queen

  Koningin Elizabeth II heeft in een brief het Australische leger bedankt voor de training die haar kleinzoon Harry krijgt. Prins Harry overhandigde de brief van Elizabeth aan militair opperbevelhebber Mark Binskin.

  De Queen laat volgens BBC News in de brief weten verheugd te zijn dat de 'lange en duurzame samenwerking tussen de Australische en Britse strijdkrachten' wordt bezegeld met 'de militaire detachering van mijn kleinzoon, prins Harry'. Ze voegt eraan toe ervan overtuigd te zijn dat Harry 'veel baat zal hebben' van de tijd die hij met Australische soldaten zal doorbrengen. "Ik bedank u dat u hem in uw gelederen verwelkomt", aldus Elizabeth.

  6 april 2015 - 13:00