×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth neemt Rolf Harris onderscheiding af

  Na veroordeling entertainer wegens seksueel misbruik

  Elizabeth neemt Rolf Harris onderscheiding af

  Koningin Elizabeth heeft de entertainer Rolf Harris zijn koninklijke onderscheiding ontnomen. Dat is bekendgemaakt in de London Gazette, de Britse Staatscourant.


  Harris is vorig jaar tot bijna zes jaar celstraf veroordeeld voor het gedurende tientallen jaren herhaaldelijk misbruiken van jonge meisjes. Harris (84), televisieheld in zijn geboorteland Australië en in Groot-Brittannië, werd in 2006 benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE). Die toekenning is nu geannuleerd en zijn naam is uit het register geschrapt, aldus het bericht in de Gazette.

  Harris’ artistieke talenten waren veelomvattend, van liedjesschrijver tot ontwerper van munten en schilder. In 2005 kreeg hij de opdracht een officieel portret te schilderen van koningin Elizabeth. Zijn schilderij behoort tot de populairste die van de vorstin zijn gemaakt. Harris was in 2012 nog te gast bij het concert voor Buckingham Palace ter gelegenheid van het diamanten regeringsjubileum van Elizabeth.

  De beschuldigingen over kindermisbruik kwamen daarna. Harris ontkende, maar werd vorig jaar juli veroordeeld.

  4 maart 2015 - 14:38