×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth klaar voor staatsbezoek uit Ierland

  President Higgins te gast op Windsor Castle

  Elizabeth klaar voor staatsbezoek uit Ierland

  President Michael Higgins van Ierland schrijft dinsdag geschiedenis wanneer hij als eerste Ierse staatshoofd op staatsbezoek gaat in Groot-Brittannië. Koningin Elizabeth en prins Philip ontvangen Higgins aan de voet van Windsor Castle in Windsor, waar het Ierse gezelschap ook overnacht.


  Dat is een eer die doorgaans is voorbehouden aan koninklijke gasten, maar door de Ierse president hier onder te brengen wil ook de Britse vorstin het belang van het bezoek onderstrepen. Het staatsbanket dat Elizabeth aanbiedt, vindt ook plaats in het eeuwenoude kasteel aan de buitenrand van Londen. De koningin bracht 3 jaar geleden zelf als eerste Britse monarch een staatsbezoek aan het onafhankelijke Ierland.

  President Michael Higgins en zijn echtgenote Sabina arriveren maandag al in Londen, waar ze overnachten in de Ierse ambassade. Dinsdagochtend worden ze daar opgehaald door prins Charles en hertogin Camilla, die hen naar Windsor begeleiden. Dinsdagmiddag gaat Higgins weer even op en neer naar Londen om in Westminster Abbey een krans te leggen bij het graf van de Onbekende Soldaat en voor een ontmoeting met parlementsleden.

  De Ierse president blijft 4 dagen in Groot-Brittannië. Woensdag bekijkt hij samen met prins Andrew, de hertog van York, de vaandels van de voormalige Ierse regimenten die voor de Ierse onafhankelijkheid onder de Britse kroon dienden.

  7 april 2014 - 16:10