×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Draaien Harry en Meghan zelf op voor hun beveiligingskosten?

  Draaien Harry en Meghan zelf op voor hun beveiligingskosten?

  Nu zij geen koninklijke taken meer op zich nemen en zich grotendeels in het buitenland vestigen om hun eigen inkomen te verdienen, willen sommige Britse parlementsleden de kosten van de noodzakelijke beveiliging bij het stel neerleggen.


  De uiteindelijke beslissing ligt bij de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, die onder meer advies krijgt van de Metropolitan Police en de veiligheidsdiensten MI5 en MI6.

  LEES OOK:

  Canada stopt

  “Ik steun de vrijheid van Harry en Meghan om voor meer privéleven te kiezen, maar er moeten nu serieuze vragen worden gesteld over wie deze extra kosten gaat betalen. Vooral als ze van plan zijn om voor persoonlijke of commerciële redenen te reizen”, aldus Labour-parlementslid Stephen Doughty tegen The Mirror. Canada, waar de prins met gezin woont, heeft eerder deze week laten weten te stoppen met het betalen van de beveiliging van Harry.

  Duurdere beveiliging

  De hertog van Sussex hoopt geld te gaan verdienen met tal van nog niet nader benoemde activiteiten, terwijl zijn persoonlijke bescherming en die van zijn gezin, vele malen duurder wordt door het buitenlands verblijf en de te verwachten reizen. De beveiligers van de London Metropolitan Police moeten immers meeverhuizen en het benodigde aantal moet worden verdubbeld. Volgens verschillende schattingen zouden de kosten kunnen oplopen tot 23,5 miljoen euro.

  Blair als voorbeeld

  Prins Harry zou een voorbeeld kunnen nemen aan oud-premier Tony Blair. Die krijgt ook nog steeds 24 uur per dag bewaking, maar betaalt de kosten daarvan zelf wanneer hij lucratieve spreekbeurten of zakenreizen onderneemt.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  28 februari 2020 - 14:26