×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Details Latijns-Amerikareis Charles en Camilla bekend

  Prins en hertogin maken 9-daagse reis naar Colombia en Mexico

  Details Latijns-Amerikareis Charles en Camilla bekend

  Clarence House, het kantoor van prins Charles en zijn vrouw Camilla, heeft vrijdag meer details bekendgemaakt van de 9-daagse reis die zij eind deze maand maken naar Colombia en Mexico. Doel van de reis is om de vriendschappelijke betrekkingen met beide landen te versterken.


  Enkele maanden geleden had de Colombiaanse president Juan Manuel Santos al verklapt dat Charles naar zijn land zou komen om daar onder meer het nationale park Macarena te bezoeken.

  Charles en Camilla beginnen hun reis in Bogota. De prins van Wales is slechts één keer eerder in het Zuid-Amerikaanse land geweest, in 1974 als marine-officier aan boord van HMS Minerva.

  Verzoeningsbijeenkomst

  Het prinselijk paar staat in Bogota tijdens een vrede- en verzoeningsbijeenkomst stil bij de slachtoffers van de guerrilla- en drugsoorlog die Colombia decennia lang in zijn greep had. Ook gaan Charles en Camilla naar de historische stad Cartagena aan de Caribische zee.

  Charles was al 4 keer eerder in Mexico, voor het laatst in 2002. Op het programma staat onder meer een uitstapje naar Real del Monte, waar de Brits-Mexicaanse betrekkingen ooit vorm kregen door de vestiging van mijnwerkers uit Cornwall.

  3 oktober 2014 - 14:31