×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense prins Henrik opnieuw in ziekenhuis opgenomen

  Deense prins Henrik opnieuw in ziekenhuis opgenomen

  Prins Henrik ligt voor de tweede keer in een paar weken tijd in het ziekenhuis. Vorige maand werd de echtgenoot van de Deense koningin Margrethe geopereerd vanwege een infectie aan zijn been. Sinds zondagavond ligt hij met complicaties in het Rigshospitalet in Kopenhagen.


  Henrik, die vorige week op zijn wijngoed in Frankrijk genoot van een vakantie, kreeg volgens het Deense hof steeds meer pijn in zijn rechterbeen. Vanwege een vernauwing van de slagaders werd hij in het universiteitsziekenhuis van Aarhus in Skejby geopereerd aan zijn lies en bekken.

  Artsen verwachten niet dat Henrik nog een keer onder het mes moet. Hoe lang hij in het Rigshospitalet, een van de grootste ziekenhuizen van Denemarken, moet blijven, is niet bekend.

  Traditie

  Vanuit het Franse Cahors liet Henrik Billed Bladet vorige week weten nog niet helemaal hersteld te zijn. “Ik heb nog niet zo’n eetlust”, zei de prins, die met zijn vrouw in Frankrijk wilde gaan genieten van “lekker eten”.

  Eerder deze maand zorgde Henrik internationaal voor commotie toen hij bekendmaakte niet naast zijn vrouw begraven te willen worden. De prins breekt met een zeshonderd jaar oude Deense traditie uit onvrede met zijn titel. Henrik is van mening dat Margrethe hem ‘koning-consort’ had moeten maken.

  14 augustus 2017 - 12:30