×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De keuze is reuze: welke tiara draagt Beatrice op haar bruiloft?

  Gaat ze voor die van haar moeder?

  De keuze is reuze: welke tiara draagt Beatrice op haar bruiloft?

  Volgens de Britse koninklijke traditie mogen vrouwen op hun trouwdag voor het eerst een tiara dragen. Welke kies je dan voor het moment suprême (terwijl de hele wereld meekijkt)?


  De York Tiara

  Deze tiara was een speciaal trouwcadeau van koninging Elizabeth voor haar schoondochter Sarah Ferguson. Het zal dan ook geen verrassing zijn als Beatrice kiest voor de tiara die haar moeder op haar trouwdag droeg.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door 💖The British Royal Family💖 (@the_house_of_windsor) op

  Queen Mary’s Fringe Tiara

  Een van de vele andere opties is de tiara die niet alleen koningin Elizabeth zelf, maar ook haar enige dochter Anne op hun trouwdag droegen. De tiara was gemaakt voor Queen Mary, de grootmoeder van koningin Elizabeth, en is gezet met diamanten uit een halsketting die zij weer van haar schoonmoeder Queen Victoria kreeg voor haar trouwdag.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Victorian Royals (@victorianroyals) op

  De Strathmore Rose Tiara

  Of kiest Bea – net als haar zus Eugenie – voor een tiara die al een tijd niet gedragen is? De Strathmore Rose Tiara ligt al een halve eeuw netjes opgeborgen en werd regelmatig gedragen door de Queen Mother toen haar man (de vader van koningin Elizabeth) nog regeerde. Het sieraad is echter nog niet gedragen door andere leden van de koninklijke familie, wat het extra bijzonder maakt.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Catherine & Meghan (@megandcath) op

  De Persian Turquoise Tiara

  Een ander pareltje is de tiara die de Queen Mother op haar trouwdag kreeg en de hertogin van York werd. Het dragen van deze tiara zou dan ook leuk linken haar eigen titel prinses van York. De tiara werd het meest gedragen door prinses Margaret, die het sieraad cadeau kreeg voor haar 21ste verjaardag.

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Princess Margaret (@princessmargaretdiaries) op

  Bron: Tatler

  19 februari 2020 - 14:58