×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles slaat staatsbanket over ‘om te rusten’

  Van boycot Chinese president is geen sprake

  Charles slaat staatsbanket over ‘om te rusten’

  Prins Charles slaat dinsdagavond het staatsbanket voor de bezoekende Chinese president Xi Jinping over om te kunnen rusten. Van een boycot van het diner is geen sprake, zo probeert zijn staf duidelijk te maken aan de Britse media. Dat Charles (66) rust nodig heeft, en zijn moeder koningin Elizabeth (89) niet, komt echter wat ongeloofwaardig over.


  Charles was absent bij vorige staatsbanketten voor Chinese leiders. Hij steunt de dalai lama in zijn strijd voor een vrij Tibet en om die reden is Charles ook nooit in de Volksrepubliek geweest. Tot ergernis van Peking heeft hij de dalai lama ook regelmatig ontvangen. Maar de Britse belangen in China zijn groot en dit keer heeft de prins al concessies gedaan.

  De dalai lama werd eerder dit jaar niet uitgenodigd en Charles gaat dinsdagochtend samen met Camilla de Chinese gasten ophalen in het Mandarin Oriental Hotel, waar ze hun eerste nacht in Londen doorbrengen, om ze naar Horse Guards Parade te begeleiden voor de officiële welkomstceremonie. Charles schuift ook aan bij de aansluitende lunch in Buckingham Palace en ontvangt president Xi later op de middag thuis in Clarence House.

  De prins van Wales gaat het Chinese bezoek dus niet uit de weg, maar het staatsbanket was te veel van het goede. Volgens zijn medewerkers neemt Charles zich in acht met het oog op zijn reizen naar Nieuw-Zeeland, Australië en Malta volgende maand. In dat kader slaat hij de lange zit van het diner voor de Chinezen liever over. Bovendien, zijn oudste zoon William en echtgenote Catherine debuteren daar, dus Xi Jinping wordt niet tekort gedaan.

  19 oktober 2015 - 16:24