×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla op Australisch strand

  Charles en Camilla op Australisch strand

  Prins Charles en zijn vrouw Camilla hadden vandaag een volle agenda op hun tweede officiële dag in Australië.


  Het Britse koppel bezocht het sportersdorp van de Gemenebest Spelen, de reden van hun bezoek aan het land. Charles en zijn echtgenote openden woensdag de 21e editie van dit sportevenement. In het sportersdorp, dat 6600 atleten herbergt, ontmoetten de royals enkele sportlieden en speelden ze een potje tafeltennis in de Games Room.

  's Middags reisden de prins van Wales en de hertogin van Cornwall door naar Broadbeach om handen te schudden met het Australische toegestroomde publiek. In deze kustplaats kregen ze uitleg over gemeenschapsprojecten en Charles onthulde er een plaquette op de Commonwealth Walkway, een voetpad van 10 kilometer lang.

  Op het strand maakten de Britse royals kennis met studenten die met behulp van surfplanken zorg dragen voor de zee en het zeeleven. Ook kregen ze een demonstratie van leden van de reddingsbrigade. Na een ontmoeting met Commonwealth Games-deelnemers uit Wales was het tijd voor ontspanning. Camilla had tijdens een strandwandeling haar schoenen uitgetrokken en dipte een teen in het zeewater, maar werd teruggefloten door haar echtgenoot. 'Niet erin gaan, schat', riep hij haar toe.

  Charles werd door het radiostation Australia's Hit105 overigens nog bevraagd of het waar was dat hij zijn persoonlijke wc-bril meeneemt op zijn overzeese reizen. 'Mijn eigen wat? Oh, je moet al die shit niet geloven', reageerde hij gevat. 's Avonds woonde het stel nog enkele sportwedstrijden in het Optus Aquatic Centre bij, en reikte enkele medailles uit.

  5 april 2018 - 16:14